Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας, επιστρέφει η μουσική στην εστίαση

Αλλάζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό από το Σάββατο 12 Ιουνίου, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει το νέο ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.

Έπειτα από την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών στην κυβέρνηση, η απαγόρευση κυκλοφορίας από το Σάββατο θα αλλάξει ώρα. Έτσι, λοιπόν, το ωράριο μετατίθεται για μία ώρα και θα ισχύει από τη 01:30 έως τις 05:00, αντί για τις 00:30 έως τις 05:00 που θα ισχύει μέχρι και την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα καταργηθεί οριστικά την 1η Ιουλίου, αρκεί να το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Νέο ωράριο κυκλοφορίας και εστίαση μετά μουσικής: Οι περιορισμοί στον… ήχο

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης και την επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα της εστίασης, τα οποία λειτουργούσαν με κλειστά ηχεία λόγω των μέτρων.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η μουσική επιστρέφει στην εστίαση, ωστόσο θα επιτρέπεται μόνο στους εξωτερικούς χώρους στους όπου θα φιλοξενούνται οι πελάτες καθήμενοι.

Η παραβίαση των κανόνων θα τιμωρείται με πρώτη ποινή 5.000 ευρώ και με δεύτερη την αναστολή για 15 ημέρες της λειτουργίας.

Παράλληλα, από το Σάββατο ανοίγουν και τα καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές με δύο διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Τι θα ισχύει με τις δεξιώσεις

Εκτός από την απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επιπλέον χαλάρωση σε περιορισμούς που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα:

  • Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.
  • Επανέναρξη από 14 Ιουνίου της πλήρης λειτουργίας των φροντιστηρίων για όλους τους μαθητές με φυσική παρουσία και τήρηση των υφιστάμενων κανόνων προστασίας και υποχρεωτική χρήση rapid-test ή self-test μία φορά εβδομαδιαίως για όλους τους συμμετέχοντες (εκπαιδευτικούς και μαθητές)
  • Το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
  • Στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.
  • Από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.
  • Για τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
  • Στις 11 Ιουνίου η λειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ, θα είναι ως εξής: Ένα (1) άτομο ανά 10 τμ. και επιτρέπεται ένας (1) καθήμενος ανά τραπέζι με διάταξη τραπεζιών σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης
  • Εγκρίθηκε η λειτουργία εκθέσεων ανοιχτών χώρων σύμφωνα με τους κανόνες των λαϊκών αγορών
  • Επίσης εγκρίθηκε πραγματοποίηση ειδικής έκθεσης Defea από 13–15 Ιουλίου στο Metropolitan Expo, σύμφωνα με το πρωτόκολλο λειτουργίας εκθέσεων

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *