Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα: “Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αποτελεσματικό κράτος” (vid)

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ισχυρή ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για σκάνδαλα, αισχροκέρδεια και προεκλογική εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών.

«Μήνυμα αποφασιστικότητας και ελπίδας στέλνουμε από την Καλαμάτα, το μήνυμα ότι η προοδευτική κυβέρνηση, που έχει ανάγκη ο τόπος, θα γίνει πράξη σε λίγες εβδομάδες από σήμερα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Καλαμάτα.

«Με καθαρό μέτωπο. Καθαρό πολιτικό μητρώο. Καθαρές προτάσεις. Καθαρά χέρια. Διεκδικούμε την ψήφο του λαού για να αλλάξουμε τη χώρα. Να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη στον τόπο», ανέφερε προσθέτοντας πως «όραμά μας είναι το ‘Δικαιοσύνη παντού».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, σημειώνοντας πως «δεν είναι θέμα για προεκλογική εκμετάλλευση η τραγωδία των Τεμπών», ενώ επισήμανε πως «ένα μήνα μετά, αιωρούνται ακόμη δραματικά ερωτήματα πάνω από την ελληνική κοινωνία».

«Ο κ. Μητσοτάκης ζει στην χώρα τού ‘δεν ήξερε’», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

«Ήξερε όμως να φέρει στη Βουλή εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια την τελευταία στιγμή και να ψηφίσουν το ακαταδίωκτο για την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων. Γιατί ακαταδίωκτο; Τι ακριβώς φοβούνται; Όσοι Θέλουν τη συγκάλυψη, έχουν λόγο να φοβούνται», όπως είπε.

«Ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στην κοιλάδα των Τεμπών. Άπλετος χώρος στην αλήθεια, μετά την πολιτική αλλαγή», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάναμε λάθη, αλλά αφήσαμε 37 δισ. στα ταμεία»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε, επίσης, στην ενεργειακή κρίση και την αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι «η αιχροκέρδεια δεν είναι εισαγόμενη, είναι αποτέλεσμα της διακυβέρνησής τους».

«Κανείς δεν κατηγορήθηκε για το σκάνδαλο των υποκλοπών», προσέθεσε ακόμη ο για τις παρακολουθήσεις.

«Αυτή Ελλάδα δεν αξίζει σε κανέναν, ούτε σε αριστερό, ούτε σε κεντρώο, ούτε σε δεξιό», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «επέβαλαν την εργασιακή ζούγκλα, άφησαν τον κόσμο της τέχνης χωρίς στήριξη.

»Αν δεν στηρίξουμε τον πολιτισμό, πώς θα έχουμε μέλλον; Άλλαξαν τους νόμους για να μοιράσουν 10 δισ. με απευθείας αναθέσεις και διορισμούς.

»Να παλέψουμε όλοι μαζί με περισσότερη δικαιοσύνη για όλους. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για την εντιμότητά μας. Κάναμε λάθη, ναι, αλλά αφήσαμε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία.

»Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αποτελεσματικό κράτος». δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην Καλαμάτα, επισήμανε αρχικά ότι «δικαιοσύνη παντού χωρίς δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη, δεν μπορεί να υπάρξει» και σημείωσε πως «δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη σημαίνει ενίσχυση των λειτουργιών της, μα πάνω από όλα της ανεξαρτησίας τους».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ της Δικαιοσύνης και των πολιτών, τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει «επιτάχυνση στην απονομή της, ψηφιοποίηση και βελτίωση των υποδομών της».

Ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι «δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη» σημαίνει και «το κόψιμο του ομφάλιου λώρου ανάμεσα στην εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία».

«Δικαιοσύνη δεν είναι ένας άνθρωπος»

Μάλιστα, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και στην ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το αν έχει εμπιστοσύνη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, υπενθύμισε την απάντηση που έδωσε:

«Όπως η πολιτική δεν είναι ο Τσίπρας, όπως δημοσιογραφία δεν είναι ο Πρετεντέρης – αυτός ήταν δίπλα μου – έτσι και Δικαιοσύνη δεν είναι ένας άνθρωπος.

»Δεν είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε πως «υπάρχουν εκεί έξω δεκάδες, εκατοντάδες έντιμοι δικαστές. Αυτούς θέλουμε να στηρίξουμε. Αυτούς εμπιστευόμαστε.

»Σε αυτούς θα δώσουμε χώρο, με αυτούς θα σπάσουμε το απόστημα της εξάρτησης της δικαστικής από την εκτελεστική εξουσία.

»Με αυτούς θα στήσουμε το αίσθημα της δικαιοσύνη ξανά, το αίσθημα της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς», ανέφερε καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας.