Έργα 2,92 εκατ. ευρώ για οδικό δίκτυο και αντιπλημμυρική προστασία σε όλη την Πελοπόννησο

Στην έγκριση δημοπρατήσεων σημαντικών έργων που αφορούν τη συντήρηση του οδικού δικτύου, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας αλλά και παρεμβάσεις καθαρισμού και αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν από την Περιφερειακή Επιτροπή, στο πλαίσιο του προγραμματισμού για τη βελτίωση βασικών υποδομών στην περιοχή.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται σε 2.920.000 ευρώ και αφορά έργα που αποσκοπούν τόσο στη βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων όσο και στη συντήρηση κρίσιμων υποδομών και στην πρόληψη φαινομένων που σχετίζονται με έντονες καιρικές συνθήκες. Οι παρεμβάσεις εκτείνονται στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία και Αρκαδία.

Μεταξύ των έργων που εγκρίθηκαν περιλαμβάνονται εργασίες συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στην Αργολίδα, αποκατάσταση τμημάτων των επαρχιακών οδών Κρανιδίου – Πόρτο Χελίου και Κρανιδίου – Ερμιόνης, καθώς και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της βατότητας επαρχιακών δρόμων στην Κορινθία. Σημαντικές εργασίες προβλέπονται επίσης για τη βελτίωση της επαρχιακής οδού Αλμυρή – Ρυτό – Σοφικό – Αγγελόκαστρο, ενώ στη Λακωνία θα πραγματοποιηθούν καθαρισμοί πρανών, οχετών και ερεισμάτων στο οδικό δίκτυο τόσο της ανατολικής όσο και της δυτικής περιοχής.

Για τη Μεσσηνία εγκρίθηκε έργο κατασκευής τεχνικών παρεμβάσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ στην Αρκαδία προβλέπονται παρεμβάσεις αποκατάστασης της οδικής ασφάλειας με κατασκευή οριζόντιας σήμανσης και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.

Τις τελευταίες ημέρες, μετά και τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, ξεκίνησαν οι εργασίες διαγράμμισης στα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όπου είχε προηγηθεί η τοποθέτηση νέου αντιολισθηρού ασφαλτοτάπητα.

Οι παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν κατά θέσεις:

στην εθνική οδό Τσακώνα – Καλό Νερό, στην 82η εθνική οδό Καλαμάτα – Πύλος, στο τμήμα Ριζόμυλος – Στενωσιά, στην 9η εθνική οδό Κυπαρισσία – Μεθώνη, στην περιοχή Στόμιο, στην 7η εθνική οδό Καλαμάτα – Αλλαγή, στο τμήμα Ασπρόχωμα – Χριστοφιλαίικα, καθώς και στην 9η επαρχιακή οδό Ριζόμυλος – Κορώνη, στην περιοχή Βουνάρια.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα ασφαλτοστρώσεις κατά θέσεις στην 9η εθνική οδό στο τμήμα Χώρα – Αμπελόφυτο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις στην 24η επαρχιακή οδό, στο τμήμα Λάμπαινα – Αρσινόη.

Παράλληλα εγκρίθηκε η συντήρηση και αποκατάσταση της βατότητας της επαρχιακής οδού Άστρους – Λεωνιδίου.

Σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Χρήστος Λαμπρόπουλος τόνισε ότι με τις αποφάσεις αυτές προχωρά η δημοπράτηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 2,92 εκατομμυρίων ευρώ σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου. Όπως ανέφερε, πρόκειται για παρεμβάσεις που αφορούν τη συντήρηση του οδικού δικτύου, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας αλλά και εργασίες καθαρισμού και τεχνικών έργων που συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική προστασία.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας, υπό τον περιφερειάρχη Δημήτρης Πτωχός, επικεντρώνεται σε έργα που βελτιώνουν τις υποδομές, ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών και ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.