Ένωση Μεσσηνίας: «Ανυπόστατα και παντελώς ψευδή τα περί… πτώχευσης – Θα κινηθούμε νομικά»

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξελίξεις με την Ένωση Μεσσηνίας… Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η Ένωση έχει φτιάξει και έχει δρομολογήσει ένα πλάνο εξυγίανσης. Αυτό μάλιστα το υπέβαλλε στο δικαστήριο τον Ιούνιο του 2019. Το δικαστήριο έγινε τον Οκτώβριο και τον Μάρτιο βγήκε η απορριπτική απόφαση.

Η Ένωση – αφού προηγήθηκε το διάστημα με το lockdown – με το που ανοίξανε τα δικαστήρια υπέβαλε αίτημα έφεσης, η οποία και πρόκειται να εκδικαστεί στις 19 Οκτωβρίου. Παράλληλα με αυτήν, υπεβλήθη και αίτημα αναστολής από… καταδιωκτικά μέτρα μέχρι να συζητηθεί η έφεση, που σήμερα αυτό όπως έγινε γνωστό απορρίφθηκε.

Όπως σημειώνεται ρητά και κατηγορηματικά από τους αρμοδίους της Ένωσης δεν υπάρχει κανένα… θέμα πτώχευσης, και, οποιαδήποτε άλλη αναφορά είναι «παντελώς ψευδής» και έτσι αναμένεται – όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση – να κινηθούν νομικά απέναντι στα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες σε ιστότοπο στο διαδίκτυο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Τις τελευταίες ώρες διακινείται μέσω ιστότοπου ανυπόστατη είδηση αναφορικά με την ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε ότι :

  • Ο Συνεταιρισμός μας κατέθεσε αίτηση εξυγίανσης κατ’ άρθρο 106β του ν. 3588/2007 προκειμένου να ρυθμίσει το σύνολο των υποχρεώσεών του προς τρίτους, η οποία απορρίφθηκε πρωτόδικα, κατά τη γνώμη μας άδικα.
  • Ήδη καταθέσαμε, ως δικαιούμαστε ΕΦΕΣΗ, η οποία θα εκδικασθεί τον προσεχή Οκτώβριο ενώπιον του Εφετείου και βάσιμα πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε.
  • Η είδηση που διακινήθηκε μέσω ιστότοπου ότι η ΕΝΩΣΗ πτώχευσε είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΔΗΣ και επειδή θίγει τον πυρήνα της επιχειρηματικής μας υπόστασης, θα απαντηθεί όπως αρμόζει με τη λήψη των αντίστοιχων νομικών μέτρων εναντίον του συντάκτη της.

Λυπούμαστε μόνο που ο συγκεκριμένος ιστότοπος αντί να διασταυρώσει τις πληροφορίες που έλαβε από συνήγορο, ως όφειλε εκ του καθήκοντός του, επέλεξε να αναπαράγει αυτούσιες τις προσωπικές αυτές απόψεις / ευσεβείς πόθους ως αληθείς ειδήσεις, παραπλανώντας το κοινό και θίγοντας την επιχειρηματική μας πίστη και φήμη.   

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσους εδώ και χρόνια προεξοφλούν ή και επιδιώκουν το  τέλος του συνεταιρισμού μας, ελπίζοντας ότι μπορούν να πάρουν τη θέση του και να αναλάβουν τις δραστηριότητες του, ότι θα αργήσει να έρθει αυτή η μέρα, διότι παρά τις εργώδεις προσπάθειές τους ο συνεταιρισμός εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης τόσο των παραγωγών, όσο και των εργαζομένων του. 

Ευχαριστούμε τους χιλιάδες παραγωγούς που διαχρονικά μας εμπιστεύονται και μας ακολουθούν, αυτούς και μόνο υπηρετούμε.

ΑUT VIAM INVENIAM AUT FACIAM (Είτε θα τον  βρούμε το δρόμο είτε θα τον φτιάξουμε)

Και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ …..’

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *