Έντονη δυσαρέσκεια των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ για την απόσπαση συναδέλφου τους

Ποινή αργίας πέντε ημερών επιβλήθηκε από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ στη νέα πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας επειδή, σύμφωνα με τη διοίκηση, δεν ανταποκρίθηκε σε απόφαση του γενικού διευθυντή να μεταταχθεί σε άλλη Υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ. Από την πλευρά του Σωματείου όμως υπογραμμίζεται ότι η υπάλληλος και πρόεδρός του, Σταυρούλα Στραβάκου, δεν αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση της διοίκησης αλλά ζήτησε την προβλεπόμενη αιτιολόγηση. Εκείνο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι, σύμφωνα με το Σωματείο, η απόφαση μετάταξης της υπαλλήλου πάρθηκε μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως προέδρου των συναδέλφων της. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το σωματείο εργαζομένων εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στην συνάδελφό τους η οποία αναφέρει:

Η νεόκοπη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, προφασιζόμενη αναδιάρθρωση των τμημάτων της Επιχείρησης, προχώρησε στην απόσπαση της συναδέλφου μας Σταυρούλας Στραβάκου μόλις μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως Προέδρου του Σωματείου μας.

Η απόσπαση αυτή έγινε αγνοώντας την επί 38 χρόνια προσφορά της ως εργαζομένης στη Δημοτική Επιχείρηση, με προφανή στόχο το χτύπημα, τη δράση και τη λειτουργία του Σωματείου μας.

Η συνάδελφός μας απαντώντας στην παραπάνω ενέργεια τόνισε, ότι είναι στη διάθεση της Υπηρεσίας. Προέτρεψε μάλιστα τον κ. Γενικό Διευθυντή να καλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, για να του εξηγήσει τους εξαιρετικούς λόγους που επέβαλαν ξαφνικά την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ, στα πλαίσια της οποίας εκείνος ενέταξε τη δική της απόσπαση.

Παράλληλα, το Δ.Σ. του Σωματείου μας ζήτησε από τον κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης να συναντηθούν (σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/82, Άρθρο 16 §4), προκειμένου να συζητήσουν το περιεχόμενο της αναδιάρθρωσης αυτής και να μας παραδοθεί αντίγραφο της τυχόν υπάρχουσας μελέτης αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ.

Η απάντηση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ στην πρόσκληση διαλόγου εκ μέρους του Σωματείου ήταν η επιβολή ποινής αργίας 5 ημερών στη συνάδελφο / Πρόεδρο του Δ. Σ. του Σωματείου μας. Αντί να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για συνάντηση, ως όφειλαν, σύμφωνα με τον 1264/82 άρθρο 16,  της κοινοποίησαν πρωί-πρωί έγγραφο του Γενικού Διευθυντή κ Βασιλειάδη, με το οποίο της επιβάλλουν ποινή αργίας 5 ημερών.

   Δεν έχουμε καμία αμφιβολία. Εχουν βάλει σαν στόχο το κτύπημα του Σωματείου σημαδεύοντας την καρδιά του. Στο Διοικητικό Συμβούλιο και μάλιστα στην Πρόεδρο.      Από το 1982 πού ιδρύθηκε η ΔΕΥΑΚ, έχουν περάσει αρκετοί Δήμαρχοι και πολλοί περισσότεροι Πρόεδροι. Το Σωματείο πάντα ήταν παρόν και είχε κατακτήσεις. Αντέδρασε και ποτέ δεν ανέχτηκε τέτοιες συμπεριφορές σε εργαζόμενους και πολύ περισσότερο σε συνδικαλιστικά στελέχη, οι οποίες οδηγούν σε εργασιακή ανασφάλεια και ζούγκλα στον εργασιακό μας χώρο. 

    Σύσσωμο το ΔΣ του Σωματείου μας προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.

Του εκθέσαμε  τα  γεγονότα, πού από τις απαντήσεις του καταλάβαμε ότι ήταν γνώστης. Απαιτήσαμε και πετύχαμε  πάγωμα της δίωξης και αποσπάσαμε συνάντηση για τη  Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, όπου αναμένουμε να μας κοινοποιήσουν την μελέτη αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών που επικαλούνται.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *