Έντονες διαμαρτυρίες για την υποβάθμιση Δημοτικών στη Μεσσηνία

Νέα διαμαρτυρία μπροστά από το Διοικητήριο Μεσσηνίας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές από τα δημοτικά σχολεία του Δωρίου, της Μερόπης, της Κορώνης και του Κάμπου, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μερόπης από 6θέσιο σε 4θέσιο, ζητώντας γενικότερα να μην γίνει καμία υποβάθμιση σχολικής μονάδας.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία συνομίλησαν με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, τονίζοντάς του μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη υποβάθμιση είναι «βιασμός» της υπαίθρου και των σχολικών μονάδων της.

Παράλληλα επισημάνθηκε πως δεν μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά οι σχολικές μονάδες της Καλαμάτας και της επαρχίας, ενώ έγινε λόγος για τη μη θήτευση της διευθύντριας Π.Ε. του νομού Θεοφανίας Σιούτη σε σχολεία στα 35 χρόνια που είναι στην εκπαίδευση, θέτοντας το ερώτημα πώς μπορεί να αποφασίζει για τόσο σοβαρά θέματα που προκύπτουν γι’ αυτά χωρίς την ανάλογη εμπειρία.

«Η έλλειψη ικανού αριθμού παιδιών έχει δημιουργήσει αυτή την εξέλιξη. Θεωρώ πως πρέπει να υποστηριχθούν τα σχολεία σε όλη την Περιφέρεια. Θα πρέπει ο γονιός να αισθάνεται πως το παιδί του λαμβάνει την ίδια εκπαίδευση, έστω και με μικρότερο αριθμό διδασκόντων. Δεν μπορούμε να βρούμε εμείς επιπλέον παιδιά, πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να συνεννοηθούν και με τη δική μας παρέμβαση και συνεργασία να φτάσουμε στα νούμερα εκείνα που πρέπει των σχολείων και να μην μετατραπεί το σύστημα σε κεντροβαρές» ανέφερε ο Στάθης Αναστασόπουλος, τονίζοντας πως μίλησε ο ίδιος με την κ. Σιούτη, δηλώνοντάς της πως φέτος πρέπει όλα τα σχολεία να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν σωστά και να προσφέρουν όλη την εκπαίδευση, από τις ξένες γλώσσες μέχρι τη γυμναστική.

Στο σημείο βρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», Θανάσης Πετράκος, λέγοντας πως πρέπει να ανατραπεί η μετατροπή 6θέσιων σχολείων σε 5θέσια με ομόφωνη απόφαση στο Συμβούλιο της Δευτέρας και ο περιφερειάρχης με τη σειρά του να πάει στην υπουργό Παιδείας και να ζητήσει να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο. Λίγο πριν το τέλος της κινητοποίησης αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών συναντήθηκε με την κ. Σιούτη, με την ίδια να κάνει λόγο για αγώνα που γίνεται με λάθος τρόπο από την πλευρά τους, υπογραμμίζοντας πως τα κριτήρια που λαμβάνονται οι αποφάσεις είναι απολύτως παιδαγωγικά.

«Η κ. Σιούτη δεν έχει απολύτως καμία διάθεση ούτε να βοηθήσει ούτε να ασχοληθεί με το πρόβλημά μας» δήλωσε μέλος της αντιπροσωπείας μετά το πέρας της συνάντησης, διευκρινίζοντας πως οι διαμαρτυρίες τους θα συνεχιστούν έως ότου δικαιωθούν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *