Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα

Σε έκτακτη μικτή συνεδρίαση συγκαλείται σήμερα και ώρα 18.00 το Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας για το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα, ύστερα από αίτηση δεκαοκτώ (18) δημοτικών συμβούλων.

«Ο λαός της Τριφυλίας δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στις δρομολογούμενες αρνητικές εξελίξεις. Ως Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουμε να αντιδράσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι 18 δημοτικοί σύμβουλοι που με προχθεσινή τους αίτηση προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με θέμα «Ο οδικός άξονας Καλό Νερό – Τσακώνα. Ενημέρωση και λήψη απόφασης για δράσεις».

Θέματα της συνεδρίασης είναι, όπως αναγράφονται στην πρόσκληση:

1. «Έγκριση έκτακτης συνεδρίασης τη 18η/2/2022. 2. Επί αιτήσεως δεκαοκτώ δημοτικών συμβούλων (Συζήτηση για τον οδικό άξονα Καλό Νερό Τσακώνα).

2. Επί αιτήσεως δέκα οκτώ Δημοτικών Συμβούλων (Συζήτηση για τον οδικό άξονα Καλό Νερό Τσακώνα).

Το έκτακτο της συνεδρίασης δικαιολογείται ως κάτωθι:

Ως προς το 2ο θέμα: Λόγω του ότι το τελευταίο διάστημα το εν λόγω θέμα είναι στην επικαιρότητα».

Αξίζει να τονισθεί πως στην αίτηση των δεκαοκτώ (18) δημοτικών συμβούλων Τριφυλίας αναγράφεται ως θέμα συζήτησης «Ο οδικός άξονας Καλό Νερό – Τσακώνα. Ενημέρωση και λήψη απόφασης για δράσεις» και σε αυτή αφήνουν μομφή στη Δημοτική Αρχή, η οποία παρότι το θέμα έχει τεθεί σε προηγούμενες συνεδρίασης του Σώματος κι εκείνη διαβεβαίωνε ότι θα το έχει ως μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης σε επόμενη συνεδρίαση, δεν το έχει πράξει, ενώ το τελευταίο διάστημα το θέμα του οδικού άξονα Καλό Νερό – Τσακώνα είναι στην επικαιρότητα, προκαλώντας «δικαιολογημένη αγανάκτηση, όχι μόνο για την Τριφυλία, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, αφού δημόσια υποστηρίζεται ότι προτεραιότητα κατασκευής έχουν άλλοι οδικοί άξονες…».

Οι αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι τονίζουν, επίσης, πως «ο λαός της Τριφυλίας δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στις δρομολογούμενες αρνητικές εξελίξεις. Ως Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουμε να αντιδράσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο. Μια αρνητική εξέλιξη θα κρατήσει την περιοχή μας απομονωμένη από την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη». Ζητούν δε η έκτακτη συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 και σε αυτή σημειώνουν ότι «είναι απαραίτητη η παρουσία του δημάρχου και προτείνουμε να προσκληθούν οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του νομού, οι πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, οι εκπρόσωποι των Κοινοτήτων και οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Τριφυλίας».

Δε γνωρίζουμε γιατί δε συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο για το Σάββατο, όπως αιτήθηκαν οι δεκαοκτώ δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά για σήμερα, και επίσης δε γνωρίζουμε εάν προσκλήθηκαν οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του νομού, οι πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, οι εκπρόσωποι των Κοινοτήτων και οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Τριφυλίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *