Άνοιξε η εστίαση, γέμισαν καφέ και εστιατόρια στην Καλαμάτα – Εικόνες από την πρώτη ημέρα

Το κέντρο της Καλαμάτας, οι πέριξ περιοχές η παραλιακή οδό της πόλης αλλά και ολόκληρη η χώρα άνοιξε την εστίαση και σιγά σιγά επιστρέφουμε στους παλιούς γνώριμους ρυθμούς

Μετά τις 11 το πρωί η κίνηση σε καφέ, μεζεδοπωλεία και εστιατόρια  έγινε πιο έντονη καθώς η εστίαση άνοιξε σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, έπειτα από έξι μήνες που παρέμεινε κλειστή για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και η παραλιακή Ναυαρίνου  θυμίζει σιγά- σιγά εποχές πριν την πανδημία Covid-19. Τραπέζια και καρέκλες στήθηκαν ξανά στο γνωστό σημείο συνάντησης πολλών Καλαματιανών. «Τώρα είναι ήρεμοι όλοι, πίνουν το καφεδάκι τους, έχουν τις μάσκες τους», περιγράφουν ιδιοκτήτες καφετεριών στις άνω και κάτω πόλη.

«Έχουμε αντισηπτικό σε κάθε τραπέζι, όλα τα μαγαζιά. Έχουμε τις αποστάσεις μας. Προσπαθούμε να μην κουνάνε τις καρέκλες. Έχει μια κίνηση με κανονική ροή. Δεν γίνεται χαμός. Αλλά έχει μια καλή κίνηση. Το περιμέναμε πάρα πολύ καιρό», συμπληρώνουν.

Τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τους πολίτες το άνοιγμα του κλάδου μοιάζει με γιορτή. «Από τις 9 το πρωί που έχουμε ανοίξει η προσέλευση κόσμου είναι έντονη. Μάλιστα μικρότερες ηλικίες γιατί συνήθως είχε μεγαλύτερες ηλικίες τόσο νωρίς. Δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν ότι πίνουν καφέ σε γυάλινο ποτήρι και ότι κάθονται στο τραπέζι». «Γενικά υπάρχει καλό κλίμα. Όλα τα καταστήματα εστίασης ήταν μισογεμάτα». 

Το γεγονός πως δεν υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στη δυναμικότητα των εξωτερικών χώρων συνέβαλε στο να παρθεί η απόφαση από τους ιδιοκτήτες για διακοπή των αναστολών του προσωπικού.

Στην πλατεία της 23ης Μαρτίου Ψυρρή τα καταστήματα εστίασης άνοιξαν, όμως πολλά από αυτά περιμένουν μεγαλύτερη κίνηση μετά το απόγευμα, λόγω της φυσιογνωμίας των επιχειρήσεων. «Το πρωί δεν περιμένουμε πολύ κόσμο περιμένουμε το βράδυ. Θα βγουν τα πιτσιρίκια που δεν φοβούνται, παραδοσιακά» εξηγούν οι ιδιοκτήτες ολοήμερου καφέ-μπαρ στην περιοχή. «Προετοιμαζόμαστε εδώ και μια εβδομάδα. Όταν ένα μαγαζί είναι έξι μήνες κλειστό, μια εβδομάδα τρέχεις και δεν φτάνεις. Έχεις από σέρβις των κλιματιστικών, να αλλάξεις τα λάστιχα στα ψυγεία, καθάρισμα, βαψίματα, ηλεκτρολόγους.

εστίαση, Νέα Σμύρνη

Σε πολλά καταστήματα εστίασης τα τηλέφωνα για κρατήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες. «Είμαστε ήδη προκλεισμένοι και για την Παρασκευή και για το Σάββατο που μας έρχεται» αναφέρει ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στην πλατεία Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου. «Είναι πολύ αισιόδοξο ότι επιστρέφουμε προς την κανονικότητα. Το κλείσιμο εμάς μας έπιασε σε ένα σημείο που θέλαμε να ανακαινίσουμε το κατάστημά μας. Το γεγονός ότι ήταν κλειστή η εστίαση μας βοήθησε σε αυτό το κομμάτι. Στο νέο χώρο του καφέ – εστιατορίου του μπορεί στην παρούσα συγκυρία να φιλοξενήσει ογδόντα πελάτες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *