Άλλαξε χέρια το Twitter: Κλείδωσε η συμφωνία με τον Ελον Μασκ αντί 44 δισ. δολαρίων

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας Twitter Inc αναστέλλεται, εν αναμονή ανακοινώσεων, όπως έγινε γνωστό από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα, η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο +5,5%, φτάνοντας τα 51,60 δολάρια.

Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η εξαγορά της εταιρείας από τον Ελον Μασκ ο οποίος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters κατέληξε σε συμφωνία να καταβάλει 44 δισ. δολάρια. Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι θα λάβουν 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters. μετέδωσε πως το Twitter ετοιμάζεται να αποδεχτεί την προσφορά ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά του Eλον Μασκ,

Η Twitter Inc είναι έτοιμη να συμφωνήσει την πώληση στον Έλον Μασκ στην τιμή που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla χαρακτήρισε την “καλύτερη και τελευταία” προσφορά του για την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το Twitter ενδέχεται να ανακοινώσει τη συμφωνία των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή αργότερα τη Δευτέρα, αφού το διοικητικό του συμβούλιο συνεδριάσει για να συστήσει τη συναλλαγή στους μετόχους του Twitter, ανέφεραν πηγές, προσθέτοντας ότι είναι ακόμη πιθανό η συμφωνία να καταρρεύσει την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με πηγές, που επικαλούνται οι εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal καθώς επίσης και το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο όμιλος ενδέχεται να ανακοινώσει ακόμη και σήμερα την εξαγορά του από το “αφεντικό” της Tesla.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes, διαπραγματεύεται να αγοράσει το Twitter με προσωπική ιδιότητα και η Tesla δεν εμπλέκεται στη συμφωνία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Twitter δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει από τον Μασκ τη λεγόμενη διάταξη “go-shop”, η οποία θα του επέτρεπε να ζητήσει άλλες προσφορές από πιθανούς αγοραστές μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Παρόλα αυτά, το Twitter θα είχε τη δυνατότητα να αποδεχτεί μια προσφορά από άλλο μέρος, καταβάλλοντας στον Μασκ μια αμοιβή διάλυσης, πρόσθεσαν οι πηγές.

Η κίνηση αυτή έρχεται αφού ο Μασκ φέρεται να συναντήθηκε με αρκετούς μετόχους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και συζήτησε μαζί τους τις λεπτομέρειες της προσφοράς του, ύψους 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με το Reuters. Η κίνηση αυτή του Μασκ ανάγκασε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να εξετάσει σοβαρά την προσφορά του.

Η επιμονή του δισεκατομμυριούχου ότι η προσφορά του είναι η “καλύτερη και τελική” του, έχει αναδειχθεί σε εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, ανέφεραν οι πηγές. Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter φέρεται να συνομιλεί με τον Μασκ προκειμένου να λάβει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προσφορά και να δει αν υπάρχει περιθώριο να διαπραγματευτεί ευνοϊκότερους όρους για την εταιρεία.

Ο 50χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης πυραύλων SpaceX, είπε ότι θέλει να καταπολεμήσει τα τρολ στο Twitter και πρότεινε αλλαγές στη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue premium, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής της και της απαγόρευσης της διαφήμισης.

Ο δισεκατομμυριούχος, ένας ένθερμος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, πρότεινε επίσης την προσθήκη dogecoin ως επιλογή πληρωμής στο Twitter.

Οι μετοχές του Twitter κινήθηκαν στα ύψη κατά περισσότερο από 5% στην προχρηματιστηριακή διαπραγμάτευση της Δευτέρας. Οι μετοχές του Twitter αυξήθηκαν κατά 4,5% στα 51,15 δολάρια.

Το Twitter πρόκειται να ανακοινώσει την Πέμπτη τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι αυτά θα είναι απογοητευτικά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *