Όχι σε άνοιγμα mall, κέντρα αισθητικής και φροντιστήρια

«Όχι» από τους λοιμωξιολόγους στην άρση μέτρων για το άνοιγμα των mall (εμπορικών κέντρων) και των κέντρων αισθητικής, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εισηγήθηκαν θετικά μόνο στο άνοιγμα των σχολών οδήγησης υπό την προϋπόθεση να γίνονται self test. Επίσης, συμφώνησαν σε άνοιγμα στο λιανεμπόριο στην Κοζάνη με click away.

Οι λοιμωξιολόγοι κρατούν σκληρή στάση και αρνούνται να ανοίξουν δραστηριότητες από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου. Οι επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας εισηγούνται στην κυβέρνηση να μην επιτραπεί τελικά από την ερχόμενη Δευτέρα η επανεκκίνηση της λειτουργίας τόσο  των πολυκαταστημάτων (mall) κι εμπορικών κέντρων, των shop in the shop, καθώς και των κέντρων αισθητικής.

Οι λοιμωξιολόγοι δεν έκρυψαν το φόβο για την αυξημένη κινητικότητα των πολιτών και γι’ αυτό εισηγήθηκαν να μην καταργηθεί το sms στο 13032  και οι τρεις ώρες προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές για να ψωνίσουν.

Τα μέλη της επιτροπής εκτίμησαν πως το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να επέλθει χαλάρωση των μέτρων. Παράλληλα, δεν συζητήθηκε το άνοιγμα των φροντιστηρίων, καθώς με τα τωρινά δεδομένα πηγαίνει για μετά το Πάσχα.

«Γρίφος» η μετακίνηση εκτός νομού για το Πάσχα

Από την άλλη μπορεί σήμερα να μην ήταν στην ατζέντα η μετακίνηση εκτός νομού για το Πάσχα, όμως οι επιστήμονες εξακολουθούν να είναι άκρως προβληματισμένοι.

Το σχετικό αίτημα αναμένεται να εξετασθεί την επόμενη εβδομάδα ώστε να είμαστε πιο κοντά στο Πάσχα. Άλλωστε στην περίπτωση που επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού απαιτείται και μία προετοιμασία τόσο σε μέσα μεταφοράς όπως πλοίαλεωφορεία κλπ αλλά και για προμήθειες σε προϊόντα πρώτης ανάγκης και τρόφιμα με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των κατοίκων της Αττικής θα μετακινηθεί προς χωριά και μικρές πόλεις της περιφέρειας.

Ωστόσο ο φόβος των ειδικών είναι ότι αν υπάρξει μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα είναι πιθανό να καταγραφεί έκρηξη κρουσμάτων αμέσως μετά, ενώ είναι σφόδρα πιθανό να υπάρξει διασπορά και σε περιοχές που σήμερα έχουν χαμηλό ιικό φορτίο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *