Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη η σύμβαση για την σύνταξη τεχνικής έκθεσης ως προς το αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου, στην Τρίπολη, την σύμβαση με την οποία ανατίθεται στον καθηγητή Υδρολογίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Δημήτρη Κουτσογιάννη η σύνταξη τεχνικής έκθεσης σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Καλαμάτας.

Βάσει της εν λόγω σύμβασης ο καθηγητής, στον οποίον έχουν παραδοθεί όλα τα σχετικά στοιχεία, θα συντάξει τεχνική έκθεση η οποία θα αναφέρεται στην αντιπλημμυρική προστασία της Καλαμάτας και θα προσεγγίζει την περιβαλλοντική μελέτη που έχει υποβληθεί προς γνωμοδότηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

“Για το θέμα αυτό είναι ενήμερο και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών” δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο πιο πάνω καθηγητής θα επικουρείται από τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων  Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας και Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και από τον συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.