Χρονικό όριο στις μετακινήσεις ανακοινώνει η κυβέρνηση μετά τις εικόνες συνωστισμού

Νέα πιο αυστηρά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας ανακοινώνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού

Οι εικόνες με τους συνταξιούχους έξω από τις τράπεζες να συνωστίζονται ώστε να πάρουν τις συντάξεις τους, αλλά και αυτές με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να απολαμβάνουν τη βόλτα τους κατά δεκάδες στην παραλία, αγνοώντας τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, έχουν ενοχλήσει σφόδρα το κυβερνητικό επιτελείο. Και αυτό γιατί, την ώρα που η χώρα μας παλεύει με νύχια και με δόντια να διατηρήσει την αύξηση της καμπύλης διασποράς σε ελεγχόμενα επίπεδα, ορισμένοι φαίνεται να μην κατανοούν την ανάγκη για αυτοπεριορισμό στο σπίτι.

Έρχονται πιο αυστηρές απαγορεύσεις

Κατά την χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ήταν σαφής: Διαμήνυσε πως η κυβέρνηση θα λάβει νέα, σκληρότερα περιοριστικά μέτρα, εάν οι πολίτες αρχίσουν να βγαίνουν έξω τώρα που ο καιρός γίνεται καλύτερος. Και όπως φαίνεται, μετά τις εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου, η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα στην αυστηροποίηση του πλαισίου των μέτρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί χρονικός περιορισμό σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις των πολιτών που ζητούν άδεια μετακίνησης από το 13033.

Το σχέδιο θα προβλέπει καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στέλνει ένα μήνυμα στο 13033. Αυτό σημαίνει επίσης, πως θα καταργηθεί γραπτή βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που έχει συνταχθεί το έντυπο, και άρα να υπολογιστεί ο χρόνος παραμονής εκτός σπιτιού.

Για αυστηροποίηση του πλαισίου των μετακινήσεων έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα», είπε.

Λουκέτο ήδη σε δύο λαϊκές

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τόνισε πως χτες, οι αρχές αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο σε δύο λαϊκές αγορές γιατί δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και οι αποστάσεις ασφαλείας. «Υπάρχουν περαιτέρω κλιμακώσεις αν δεν τηρούνται τα μέτρα» προειδοποίησε και συνέχισε: «Είναι κρίμα να μην τηρούμε τα μέτρα και τις αποστάσεις».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *