Τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμάτας

Διαδικτυακή συνάντηση δημάρχων υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή και των δημάρχων Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις προτάσεις που κατέθεσαν οι δήμοι για τον εορτασμό των 200 χρόνων. Μετείχαν η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ – δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο γ.γ. της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο εκτελεστικός γενικός συντονιστής της Επιτροπής Μάρτον Σίμιτσεκ, ο γενικός διευθυντής Λειτουργίας Αθανάσιος Κανταρτζής και δήμαρχοι από περιοχές που θα συμμετέχουν ενεργά στις εορταστικές – επετειακές εκδηλώσεις του 2021.


Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα έργα με αναπτυξιακό πρόσημο που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” με το υπουργείο Εσωτερικών και τους δήμους όλης της Ελλάδας, ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821, και τα οποία θα αποτελέσουν υποσύνολο των συνολικών έργων που θα ενταχθούν στο εμβληματικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
“Θέλω κάθε δήμος της χώρας, εάν αυτό είναι εφικτό, να δρομολογήσει ένα έργο κατ’ ελάχιστον το οποίο στη συνείδηση των πολιτών να ταυτιστεί με το 2021. Θα είναι έργο όμως το οποίο θα κοιτάει στο μέλλον, θα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος – είτε μιλάμε για έργα τα οποία έχουν να κάνουν με βασικές περιβαλλοντικές υποδομές ή με ψηφιακές υποδομές, είτε για έργα τα οποία έχουν να κάνουν με δεξιότητες ή σύγχρονες ματιές στο παρελθόν μας.

Όλα αυτά έχουν τεράστια σημασία, ώστε και όταν περάσει το 2021 και πάμε στο 2022, στο 2023, στο 2024, να θυμόμαστε αυτή τη χρονιά ως μία χρονιά-ορόσημο”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.
Ανέφερε ακόμη ότι “αυτή η προσπάθεια θα αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα. Από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο, από τη Μεσσηνία μέχρι την Ορεστιάδα, και γι’ αυτό θεώρησα απολύτως απαραίτητη την ενεργό συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη αυτήν την πολύ γόνιμη και δημιουργική προσπάθεια. Στην ουσία όλοι σας καλείστε, δεκάδες, εκατοντάδες ελληνικές πόλεις, να κάνετε τις δικές σας μικρές επαναστάσεις – και με αυτόν τον τρόπο να αποδείξετε ότι ένα έθνος μπορεί να ξαναδιαβάζει γόνιμα την ιστορία του μόνο αν το ίδιο βρίσκεται σε διαρκή κίνηση. Και αυτή τη δημιουργική κίνηση, αυτή τη φυγή προς τα εμπρός θέλουμε να δρομολογήσουμε σε αυτό το επετειακό έτος, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω”.

Σε δήλωσή του με αφορμή την τηλεδιάσκεψη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι “η Καλαμάτα φιλοδοξεί μέσα από τη συμμετοχή της στις εθνικές επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις να κάνει τη σημερινή επανάστασή της, χτίζοντας το μέλλον της μέσα από μια σειρά εορταστικών δράσεων διεθνούς ενδιαφέροντος και απήχησης, αλλά και ένα πλήρες και οραματικό επιχειρησιακό σχέδιο. Στόχος μέσα από το συγκροτημένο και ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου μας είναι να δούμε την Καλαμάτα του αύριο και τον εξωστρεφή της προσανατολισμό. Μέσα από τη διπλωματία, τον πολιτισμό, την υγεία, την παραγωγή – γαστρονομία, την κλιματική αλλαγή. Όχι αναπολώντας το παρελθόν, αλλά κοιτάζοντας το μέλλον.

Με αφορμή τη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση που είχαμε οι δήμαρχοι με τον πρωθυπουργό, να εκφράσω για μια φορά ακόμα την εμπιστοσύνη και τη στήριξή μας στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει σε εθνικό, υγειονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο για την πατρίδα μας”.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *