ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Πολεμικό σίριαλ μεταξύ κυβερνητικών βουλευτών για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Μαντάς, οι Απόκριες ήρθαν νωρίτερα

“Στο ίδιο έργο θεατές και ο «επιτάφιος» του επιτελικού κράτους” αναφέρει η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Και με ειρωνική διάθεση απέναντι στον βουλευτή της Ν.Δ. Περικλή Μαντά που ανακοίνωσε την έγκριση, αμφισβητεί τα χρονοδιαγράμματα και κάνει λόγο για νέο πολεμικό σίριαλ των κυβερνητικών βουλευτών.
Χαρακτηριστικά η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

“Από τις 13/7/2020 το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει γνωμοδοτήσει για την μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος. Μετά από 7 μήνες που ο φάκελος του έργου είχε ξεχαστεί στις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο κυβερνητικός βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μαντάς ως άλλος εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΝ, ενημερώνει τους πολίτες της Μεσσηνίας ότι το υπουργείο προχώρησε στην τελική επικύρωση των περιβαλλοντικών όρων, τονίζοντας μάλιστα τα «περί θετικής εξέλιξης» και «βάσει του υφιστάμενου χρονοδιαγράμματος».
Και αναρωτιέται κανείς… Τα «υφιστάμενα χρονοδιαγράμματα» προέβλεπαν και την…ωρίμανση των μελετών στα «εύφορα και εύκρατα κλίματα» των συρταριών των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος επί 7 μήνες;
Aναρωτιόμαστε επίσης… Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου που ανακοίνωσε ο κ. Μαντάς (και όχι ο αρμόδιος υπουργός…) προβλέπει ότι η διαδικασία οριστικής επιλογής αναδόχου του έργου τοποθετείται (sic) στα τέλη του 2021 με αρχές του 2022. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα μπορεί ο κ. Μαντάς να μας ενημερώσει πόσους τελικά μήνες…ωρίμανσης θα χρειαστούν, ώστε οι Μεσσήνιοι πολίτες να ενημερωθούν για την μεθεπόμενη φάση του έργου;
Eν κατακλείδι. Η… φάση του νέου πολεμικού σήριαλ των κυβερνητικών βουλευτών ξεκίνησε με απώλειες για το «Σαμαρικό» στρατόπεδο κατόπιν… των ενεργειών του πρωθυπουργικού βουλευτή.
Αναμένουμε τον νικητή του επόμενου επεισοδίου. Απλά τους ενημερώνουμε ότι το τέλος δεν θα έχει happy end. Το ξέρουμε, γιατί το έργο το έχουμε ξαναδεί…”.

Περικλής Μαντάς: Oι Απόκριες ήρθαν νωρίτερα

Με αφορμή την επιστολή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, μετά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του οδικού τμήματος “Καλαμάτα-Ριζόμυλος”, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η παράταξη του τίποτα για τη Μεσσηνία, βυθισμένη στον ύπνο του δικαίου, ξαφνικά ξύπνησε και απελευθέρωσε τα καφενειακά της πολιτικά ένστικτα, στα οποία μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Φορώντας τη μάσκα του Γραφείου Τύπου, ως σύγχρονοι κουκουλοφόροι και με ρητορική εκπομπών reality, εξέδωσαν ανακοίνωση ειρωνευόμενοι την θετική εξέλιξη που αφορά στην οριστική έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το οδικό τμήμα “Καλαμάτα-Ριζόμυλος”. 

Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού λοιπόν ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη, όπως λένε και στο χωριό μου, ακούστε τα παρακάτω. Τέσσερα και πλέον χρόνια, εκτός από παράταξη, ήσασταν και η κυβέρνηση του τίποτα για τη Μεσσηνία. Παραλάβατε το έργο το 2015, από την Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σε πλήρη μελετητική ωριμότητα. Αντί λοιπόν να προχωρήσετε στη δημοπράτησή του, επιλέξατε να το θάψετε στα συρτάρια του Υπουργείου Υποδομών. 

Για 3,5 περίπου χρόνια δεν κάνατε τίποτα και μόνο όταν πλησίασαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, για να ενισχύσετε την επιρροή του υποψηφίου Περιφερειάρχη σας, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, ξεκινήσατε έναν διαγωνισμό με τη διαδικασία της ΣΔΙΤ. Ξέρετε, τη διαδικασία “Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα”, που πολεμούσατε λυσσαλέα ως αντιπολίτευση, αλλά «υπογράφατε με δάκρυα» ως Κυβέρνηση. Όμως ακόμη κι αυτή τη διαδικασία την αφήσατε στη μέση. Γιατί το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν οι εντυπώσεις της προεκλογικής περιόδου. 

Και αναλάβαμε εμείς το 2019. Χωρίς χρονοτριβή, μέσα σε 1,5 χρόνο προχωρήσαμε τον διαγωνισμό, επιλέχθηκαν οι εταιρίες που θα συμμετάσχουν, συντάχθηκε η ΜΠΕ για το τμήμα του “Καλαμάτα-Ριζόμυλος”, ολοκληρώθηκε η διαβούλευση, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι και περάσαμε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, με την έναρξη του ανταγωνιστικού διαλόγου. 

Είναι τουλάχιστον για γέλια λοιπόν, να μιλάτε εσείς για χρονοδιαγράμματα. 

Τέλος,  όσον αφορά στα περί «πρωθυπουργικού βουλευτή» και περί «απωλειών στο σαμαρικό στρατόπεδο», σας συμβουλεύω να θωρακιστείτε με δύναμη και υπομονή. Για πολλά χρόνια ακόμη θα τις χρειαστείτε σε αφθονία, για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στον πολιτικό σας κατήφορο.»


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *