Παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας στον εορτασμός της επετείου λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 9 Μαΐου 2021 στην Καλαμάτα για την επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το πρωί τελέσθηκε δοξολογία στον Iερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, ενώ ακολούθησε ομιλία από την πρόεδρο των Αντιστασιακών Οργανώσεων Μεσσηνίας κα Πότα Κλαμπατσέα – Δήμιζα.

Εν συνεχεία στην πλατεία 23ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Κώτσηρας και το Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ενώ στέφανο κατέθεσε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Ημέρα μνήμης η σημερινή. Η επέτειος της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποτελεί μία ημέρα εορτασμού για τους Αγώνες του Έθνους μας αλλά και της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Ευχή όλων η παγκόσμια κοινότητα ποτέ ξανά να μην έρθει αντιμέτωπη και πάλι με τέτοια γεγονότα, καθώς οι συνέπειες ενός πολέμου όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε είναι ολέθριες.

Η φετινή επέτειος βρίσκει την ανθρωπότητα να αντιμετωπίζει τις συνέπειες ενός άλλου πολέμου, ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού με ένα αόρατό εχθρό, επικίνδυνο και ύπουλο.

Θα το ξεπεράσουμε και αυτό αρκεί να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον κοινό μας στόχο που είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Ευχή όλων μας πάντα να κυριαρχεί η ειρήνη και η κανονικότητα».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *