Ο Χαρίτσης ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για την αποζημίωση των πατατοπαραγωγών λόγω παγετού

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των ελεγκτικών υπηρεσιών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να αποζημιωθούν οι Μεσσήνιοι παραγωγοί για τις ζημιές από τον παγετό σε καλλιέργειες, ζητεί με δήλωσή του ο Μεσσήνιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Αναλυτικά αναφέρει: “Οι εκτεταμένες ζημιές που παρατηρήθηκαν λόγω του πρόσφατου παγετού σε μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών πρώιμης πατάτας σε Καλαμάτα και Μεσσήνη, αλλά και σε καλλιέργειες πρώιμου καρπουζιού και κηπευτικών στην περιοχή της Τριφυλίας, απαιτούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών.
Οι Μεσσήνιοι παραγωγοί μετά από την εξαιρετικά δύσκολη περσινή χρονιά, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, των εξαιρετικά χαμηλών τιμών διάθεσης των προϊόντων τους και του υψηλού παραγωγικού κόστους με τόνους γεωργικών προϊόντων να μένουν αδιάθετα στα χωράφια, αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να επιταχύνει τις διαδικασίες των ελεγκτικών υπηρεσιών για την εκτίμηση των ζημιών, ώστε οι παραγωγοί να προβούν στις δηλώσεις ζημιών στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν. Από την πλευρά μας, θα εξαντλήσουμε κάθε κοινοβουλευτική και πολιτική δυνατότητα για να διασφαλίσουμε την άμεση και πλήρη αποζημίωση των Μεσσήνιων αγροτών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *