O Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο μήνας των ζυμώσεων και των διεργασιών για το περιεχόμενο των εξαγγελιών που κάνει ο εκάστοτε πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Έτσι και εφέτος ακολουθείται το παραδοσιακό πρωτόκολλο και στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ξεκινήσει τις ασκήσεις επί χάρτου προκειμένου να παρουσιάσουν ένα ελκυστικό πακέτο που θα στηρίζεται στις μειώσεις φόρων.
Στην κυβέρνηση έχουν δεσμευτεί ότι στα πλαίσια των αντοχών της οικονομίας θα υπάρξει ένα νέο πακέτο μειώσεων φόρων, που μεταξύ των άλλων θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη.
Μεταξύ των βασικών μέτρων θα είναι μόνιμες μειώσεις φόρων από το 2022, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρξει ο σχετικός δημοσιονομικός χώρος.
Ψηλά στην ατζέντα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ, του συμπληρωματικού φόρου, των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ ως δεδομένη θα πρέπει να θεωρηθεί η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις που θα συγχωνευθούν, μέτρο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ταμείο ανάκαμψης.
Παράλληλα στο υπουργείο Οικονομικών θα επιχειρήσουν να διευρύνουν την γκάμα των ελαφρύνσεων με την επέκταση της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, δηλαδή και για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, τόσο για φέτος όσο και για το επόμενο έτος έχει «παγώσει» η εισφορά αλληλεγγύης για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους έχουν εισοδήματα από ακίνητα και κινητές αξίες.
Από το πάγωμα εξαιρέθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι καθώς τα εισοδήματα τους δεν μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Οι οριστικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν ότι θα υπάρξει μία πιο σαφής εικόνα για την πορεία της ανάπτυξης το 2021. Το πρώτο δείγμα θα δοθεί με την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα, η εισφορά αλληλεγγύης έχει ανασταλεί για τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα, από επιχειρηματική δραστηριότητα και από κεφάλαιο (ενοίκια, μερίσματα). Το μέτρο έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και ήδη οι μισθωτοί έχουν δει αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές.
Εξαιρούνται από την αναστολή, τα εισοδήματα από παροχή μισθωτών υπηρεσιών στο Δημόσιο και συντάξεις. Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβαρύνει σήμερα τους φορολογουμένους που αποκτούν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και επιβάλλεται με συντελεστές που ξεκινούν από 2,2% και φθάνουν κλιμακωτά το 10% για τους έχοντες υψηλά εισοδήματα. Το συγκεκριμένο μέτρο αγγίζει 2,3 εκατομμύρια φορολογουμένους, οι οποίοι πληρώνουν συνολικά 1,163 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση αναζητεί περίπου 600-700 εκατ. ευρώ προκειμένου να καταργηθεί το μέτρο από το 2022 για όλους.
Σύμφωνα δε με τους οικονομολόγους, αποτελεί την πλέον ρεαλιστική και αποτελεσματική πολιτική για ενίσχυση της απασχόλησης, αύξησης του εισοδήματος των εργαζομένων, μείωσης του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις και αποκλιμάκωσης της ανεργίας.
Διάφορα σενάρια εξετάζονται για τον ΕΝΦΙΑ και τον συμπληρωματικό φόρο.
Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη έλαμψε και κατέκτησε το κοινό της Ευρώπης
Το τρέιλερ της ταινίας για τη μαγική ζωή του “Greek Freak” – Από τα Σεπόλια στο NBA
Premier League: Πρωταθλήτρια ξανά η Σίτι, με επική ανατροπή στο Μάντσεστερ
Serie A: Η Μίλαν στέφθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας έπειτα από 11 χρόνια
«Καταιγίδα» στα τρόφιμα: Μεγάλες οι πιέσεις από το ράλι τιμών – SOS για το ζωϊκό κεφάλαιο
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.
Copyright © 2019 Focus Radio. All rights received.
0 comments