Κορονοϊός: Αύξηση των καταλήψεων και πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας από μαθητές

Όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά μέχρι αυτή την ώρα αυξάνονται οι καταλήψεις σε σχολεία της Μεσσηνίας και ειδικότερα της Καλαμάτας, με τους μαθητές να κάνουν λόγο για μια σειρά από αιτήματα που αφορούν κατά κύριο λόγο στην πανδημία.

Συγκεκριμένα, σε κατάληψη βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 1ο, 4ο, 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας, το 1ο, 2ο, 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, αλλά και το ΓΕΛ Κορώνης.

Σύμφωνα με τους μαθητές, ο λόγος που έχουν προβεί σε αυτές τις διαδικασίες είναι η απαραίτητη αραίωση των μαθητών ανά τμήμα που οφείλει να γίνει, η χορήγηση δωρεάν και συχνών τεστ για όλους, η χορήγηση σε δωρεάν μάσκες, η αύξηση του ορίου απουσιών (λόγω καραντίνας), καθώς και να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων, να γίνει προσαρμογή της ύλης, αλλά και να καταργηθεί η ΕΒΕ, όπως και η μείωση του 50% +1 στις σχολικές αίθουσες.

Πορεία διαμαρτυρίας από μαθητές του Μουσικού Σχολείου

Πορεία διαμαρτυρία πραγματοποίησαν πριν λίγη ώρα στο κέντρο της Καλαμάτας μαθητές του Μουσικού Σχολείου της πόλης.

Οι μαθητές πέρασαν από διάφορα σημεία της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα και δίνοντας ρυθμό με κρουστά μουσικά όργανα, ενώ σταμάτησαν στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας, όπου παρουσίασαν τα αιτήματά τους και υπογράμμισαν την αποφασιστικότητά τους να μη σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν. 

“Πίσω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση-υγεία για κάθε μαθητή” ήταν ένα από τα συνθήματα των μαθητών, τους οποίους στην πρώην Νομαρχία περίμεναν εκπαιδευτικοί σε ένδειξη υποστήριξης. 

Η πορεία κατέληξε στο Διοικητήριο με τους μαθητές να ζητούν ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού και δωρεάν παροχή των μουσικών συγγραμμάτων, ενώ σε πανό τους αναφερόταν “Κρούσματα χιλιάδες, μέτρα πουθενά”.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου ζητούν:

-Αραίωση των μαθητών στις τάξεις

-Δωρεάν και συχνά τεστ και μάσκες για όλους

-Αύξηση του ορίου απουσιών (λόγω καραντίνων)

-Προσαρμογή της ύλης

-Να μην ισχύσει ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ η Τράπεζα Θεμάτων

-Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

-Μείωση του 50%+1

Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα ειδικά για τα μουσικά σχολεία, οι μαθητές ζητούν:

-Δωρεάν μουσικά βιβλία

-Πιστοποίηση των διδακτικών ωρών των μουσικών μαθημάτων

-Αύξηση ορίου απουσιών λόγω μεταλύτερου ωραρίου

-Καθηγητές μουσικών οργάνων για όλους. 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *