Επιπλέον χρηματοδότηση 376.390€ για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς σε συνέχεια των διεκδικήσεων που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα, σε σχέση με την επιπλέον χρηματοδότηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), το Υπουργείο Εσωτερικών προχωράει στην επιχορήγηση Δήμων μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών, με απόφασή του, χρηματοδοτεί την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών από τις Δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) αρμοδιότητας τους, με το Δήμο Καλαμάτας να λαμβάνει το σημαντικό ποσό των 376.390€.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση επιλέξιμες δράσεις είναι η κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) αρμοδιότητας των Δήμων και των Νομικών Προσώπων τους στην περίπτωση που δεν επαρκούν οι πόροι της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» για τον ετήσιο κύκλο 2020-2021. Η χρηματοδότηση από την εν λόγω απόφαση γίνεται εφόσον έχει εξαντληθεί η δυνατότητα κάλυψης της δαπάνης από κάθε είδους τακτικό ή έκτακτο ανειδίκευτο έσοδο του ΟΤΑ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *