Επεισόδιο νεαρού με ρομά στην Μεσσήνη αναζητούν οι αστυνομικές αρχές

Δύο νεαροί Ρομά 26 και 17 χρόνων αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές γιατί χθες μετά τις 6 το απόγευμα φέρονται ότι επιτέθηκαν και χτύπησαν στην οδό Λόντου στη Μεσσήνη δύο Νησιώτες 37 και 58 χρόνων ενώ κατηγορούνται πως απείλησαν έναν ακόμη 31χρονο Νησιώτη.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή των αστυνομικών αρχών οι τρεις Νησιώτες προπηλακίστηκαν και οι δύο από αυτούς χτυπήθηκαν από μια ομάδα συνολικά 7 Ρομά.

Στο τμήμα όπου πήγαν για να υποβάλλουν μήνυση για την επίθεση εναντίον τους, προέκυψαν κατά την προανάκριση τα στοιχεία των δύο καταζητούμενων, τους οποίους οι αστυνομικοί ψάχνουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Οι δύο τραυματίες παραπέμφθηκαν για ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Δήλωση Δημάρχου Μεσσήνης

«Ο Δήμος Μεσσήνης εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα, αυτό της παραβατικότητας. Όπως και προεκλογικά είχαμε επισημάνει, η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική ομαλότητα και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε μια έκρυθμη κατάσταση που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου στο χρόνιο αυτό πρόβλημα. Χρειάζεται ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε η τοπική κοινωνία να προχωρήσει μπροστά. Στην κατεύθυνση αυτή, από την πρώτη στιγμή έχουμε θέσει το πρόβλημα στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και έχουμε ζητήσει αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, αύξηση της αστυνόμευσης αλλά και λήψη ουσιαστικών μέτρων. Δεν επιδιώκουμε προσωρινή, αλλά μόνιμη και οριστική λύση για την ασφάλεια των δημοτών μας, των περιουσιών τους και της συνολικής εικόνας του Δήμου μας».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *