Ελον Μασκ: Έχασε 15 δισ. δολάρια και τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου σε μία ημέρα λόγω Bitcoin

Τα συνεχή tweets για το Bitcoin «έκαψαν» αυτή τη φορά τον Μασκ, καθώς η μετοχή της Tesla κατέγραψε την μεγαλύτερη βουτιά από τον Σεπτέμβριο, στοιχίζοντας στον ίδιο χρήμα και γόητρο

Τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο έχασε σε μια μόλις ημέρα ο Ελον Μασκ, αφού τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου η μετοχή της Tesla σημείωσε «βουτιά» 8,6% και ο ίδιος είδε την προσωπική περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 15,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρηση για την μετοχή της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Υπεύθυνος για την εξέλιξη αυτή είναι εν μέρει ο ίδιος ο Μασκ και τα tweets του για τις «μάλλον υψηλές τιμές» του Bitcoin και του Ethereum, που πυροδότησαν μεγάλη διάρθρωση στην αγορά κρυπτονομισμάτων, μετά το ξέφρενο ράλι που ο ίδιος είχε και πάλι προκαλέσει μετά την ανακοίνωση της αγοράς Bitcoin από την Tesla αξίας 1,5 δισ. δολαρίων.

Πράγματι, το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας βρήκε τους επενδυτές να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τα κρυπτονομίσματα, με την αξία του Bitcoin να υποχωρεί κάτω από τις 50.000 δολάρια, μετά το ιστορικό ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, οπότε και έσπασε το φράγμα των 58.000 δολαρίων.

Οσο για το «θρόνο» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, αυτός, σύμφωνα πάντα με τους αναθεωρημένους υπολογισμούς του Bloomberg, πέρασε ξανά στον Τζεφ Μπέζος.

Παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα έχασε επίσης 3,7 δισ. δολάρια, το αφεντικό της Amazon βρέθηκε εκ νέου στην κορυφή με καθαρό πλούτο 186,3 δισ. δολάρια, ενώ ο Μασκ… περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με 183,4 δισ. δολάρια.

Οι δύο άνδρες εναλλάσσονται τακτικά στην κορυφή του παγκόσμιου πλούτου το τελευταίο διάστημα, ενώ πρόσφατα ο Μπέζος κατάφερε να νικήσει τον Μασκ και στην αναθεωρημένη λίστα του Forbes για το Φεβρουάριο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *