Εγκαίνια στην πρότυπη και υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας ελαιοκάρπου “Καφαντάρη”

Μια υπερσύγχρονη και πρότυπη ελαιοπαραγωγική μονάδα επεξεργασίας ελαιοκάρπου εγκαινιάστηκε σήμερα από τον τέως δήμαρχο Πύλου Δημήτρη Καφαντάρη στην περιοχή του Ρωμανού . Το νέο ελαιοτριβείο “Καφαντάρη” είναι μια μονάδα που έρχεται να προσθέσει στην αγροτική οικονομία την παραγωγική δυναμική στην περιοχή μας. Το παρόν με την παρουσία τους έδωσαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης πολλοί πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και άλλοι φορείς, με την τελετή των εγκαινίων να τελείται από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Με την συγκίνηση εμφανή ο Δ. Καφαντάρης στάθηκε στα βήματα που εξελίχθηκαν στη δημιουργία της πρότυπης αυτής μονάδας που έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα που από τη μια κάνουν πιο σύντομο το χρόνο επεξεργασίας, από την άλλη αφήνουν ένα εξαιρετικά ποιοτικό προϊόν και ένα καθαρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στα όσα έρχονται για τους αγρότες δίνοντας έμφαση στον τομέα της ελαιοκομίας στάθηκε από την Πυλία ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. Ο κ. Βορίδης των περιθώριο των εγκαινίων της πρότυπης μονάδας επεξεργασίας ελαιοκάρπου ”Καφαντάρη” στο Ρωμανού στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα βγαίνουν μέσα από την αξιοποίηση του ΠΑΑ, αλλά και τα όσα αφορούν την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών, με το ποσό εφόσον τελειώσει και η διαδικασία με την Ε.Ε. να φθάνει από 300€ έως 4.000€ για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Στάθηκε σε μια γενικά καλή χρονιά, ενώ αναφέρθηκε ερωτώμενος και στα υπόλοιπα προϊόντα που χρήζουν στήριξης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *