Δύο υποχρεωτικά τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση

Σε νέες εισηγήσεις προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των ειδικών με φόντο την ραγδαία διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας.

Έτσι, η επιτροπή κατά πληροφορίες προτείνει πέραν της υποχρεωτικής διενέργειας self test και ένα rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τομέα του Τουρισμού, σε όλη την Ελλάδα.

Αρκουμανέας: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο κ. Αρκουμανέας, επεσήμανε σε αυτό το πλαίσιο ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούρια κρούσματα στη χώρα μας και εξήγησε ότι σημειώνει γρήγορη αύξηση της τάξης του 10%.

Αυτήν την στιγμή πάντως, όπως είπε, υπάρχει μία μείωση της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε επίσης ότι αυτή την στιγμή έχει πέσει πολύ ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων και είναι τα 30 έτη, όταν στις αρχές της χρονιάς ήταν η ηλικία των 46.

«Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες, πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ να διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, ο κ. Αρκουμανέας δεν απέκλεισε νέα περιοριστικά μέτρα σε νησιά, εφόσον χρειαστεί. 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *