Δημοτικό Πάρκο: Λειτουργία Χριστουγεννιάτικου χωριού κατά την περίοδο των εορτών

Επίκεντρο της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου θα είναι φέτος και το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, στο οποίο θα λειτουργήσει Χριστουγεννιάτικο χωριό. Τη σχετική απόφαση έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, εγκρίνοντας την απευθείας ανάθεση στη Φάρις του εορταστικού στολισμού και των εκδηλώσεων. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι είναι μια θετική απόφαση η ανάδειξη του Πάρκου Σιδηροδρόμων ως χώρου χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, σημειώνοντας μάλιστα ότι έπρεπε αυτό να έχει γίνει από χρόνια. Ωστόσο, η αντιπολίτευση διαφώνησε, λόγω της πανδημίας και της επιδείνωσής της, για τη συναυλία γνωστού συγκροτήματος που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία, η οποία θα προσελκύσει πολύ κόσμο, ιδιαίτερα νέους που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως σημείωσε ο Βασίλης Κοσμόπουλος.

Επίσης η αντιπολίτευση διατύπωσε σοβαρές ενστάσεις ως προς την ασάφεια για το πως θα κατανεμηθεί η διαφήμιση και το κονδύλι για την προβολή των εκδηλώσεων και για το αν η ασάφεια αυτή είναι σκόπιμη. Επιπλέον, για μια ακόμη φορά η αντιπολίτευση τόνισε ότι πρέπει ο Δήμος να στολίσει επαρκώς και τις γειτονιές της πόλης, όπως και τα χωριά…

Ο Δήμος θα διαθέσει στη Φάρις 109.000 ευρώ για το στολισμό και τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ το κονδύλι για την προβολή, διαφήμιση και τηλεοπτική κάλυψη των εκδηλώσεων ανέρχεται στα 7.000 ευρώ. 

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, αλλά και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, σχολίασε ότι η εισήγηση για την προβολή, διαφήμιση και τηλεοπτική κάλυψη δόθηκε στις μειοψηφίες πολύ αργά και τόνισε ότι σε ανάλογα θέματα η δημοτική αρχή κάνει τις εισηγήσεις της σε χρόνο που δεν προλαβαίνουν να τις μελετήσουν οι παρατάξεις, οδηγώντας με το σχόλιό του στο ενδεχόμενο συμπέρασμα ότι η δημοτική αρχή το κάνει αυτό σκόπιμα.

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος τόνισε επίσης ότι στις εισηγήσεις δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, δεν περιγράφεται σε πόσα μέσα θα διατεθεί διαφήμιση ενώ καταγράφεται το σχετικό ποσό, όπως επίσης δεν καταγράφεται ποιες εκδηλώσεις θα καλυφθούν τηλεοπτικά, παρότι το ποσό που έχει προβλεφθεί είναι συγκεκριμένο.

Μετά από απ αυτά ο Βασίλης Κοσμόπουλος, όπως και ο Βασίλης Τζαμουράνης και η Μαρία Οικονομάκου, ζήτησαν την αναβολή του θέματος, ώστε να ξανάρθει η εισήγηση με συγκεκριμένα στοιχεία. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σαράντος Μαρινάκης, απάντησε ότι οι παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης έχουν βάση και ότι ούτε ο ίδιος είχε προσέξει ότι η εισήγηση δεν είναι όσο συγκεκριμένη θα έπρεπε. Ωστόσο, τόνισε, δεν υπάρχει χρόνος ώστε να αναβληθεί το θέμα, το οποίο υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία, αλλά δεσμεύτηκε να δώσει σύντομα στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν. 

Η Μαρία Οικονομάκου τόνισε ότι παρά τις ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής τα προηγούμενα χρόνια, οι γειτονιές και τα χωριά δεν στολίστηκαν επαρκώς τα προηγούμενα χρόνια και ζήτησε να γίνει αυτό φέτος. Για παράδειγμα σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να είναι αστόλιστη η οδός Μακεδονίας, που αποτελεί άξονα εξόδου από την πόλη. 

Ο Βασίλης Τζαμουράνης  παρατήρησε από την πλευρά του ότι κάθε χρόνο ο δήμος δαπανά ένα σεβαστό ποσό για τον εορταστικό στολισμό, όμως διερωτήθηκε πόσο αποδίδει αυτή τη δαπάνη, εάν ο στολισμός δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί τα επόμενα χρόνια. 

Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης απάντησε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ο στολισμός να διατηρείται λειτουργικός, ώστε με κάθε ανανέωση που γίνεται στο στολισμό της πόλης τα παλιότερα στολίδια να πηγαίνουν στα χωριά. 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *