Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 17,4 μονάδων για τη ΝΔ -Τι λένε οι Έλληνες για άνοιγμα σχολείων και πρόωρες εκλογές

Διαφορά 17,4 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του Open.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη από την Alco se 1.000 άτομα από τις 5 έως τις 10 Μαΐου.

Alco: Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 37,1% έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 5,5%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1% και τέλος η Ελληνική Λύση με 3,5%.

Alco: Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 40%, έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 5,9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5% και τη Ελληνική Λύση με 3,8%.

Πρόθεση ψήφου στα έγκυρα
Πρόθεση ψήφου στα έγκυρα

Δημοσκόπηση Alco: «Όχι» στις πρόωρες εκλογές

Το 87% λέει όχι σε πρόωρες εκλογές, ενώ μόλις το 4% τις θεωρεί επιβεβλημένες. Αντίστοιχα το 67% εκτιμά πως δεν θα γίνουν και το 16% πως θα γίνουν.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 49% έναντι 20% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένα από τους δύο» απαντά το 25%.

Δημοσκόπηση Alco: Στο 75% η ικανοποίηση για Μητσοτάκη

Το 75% είναι ικανοποιημένο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιδόσεις του στην αντιμετώπιση της πανδημία.

Δημοσκόπηση Alco: Εμπιστοσύνη σε Κικίλια, Τσιόδρα, Χαρδαλιά

Η ικανοποίηση για τον Βασίλη Κικίλια φτάνει στο 67% και για τον Νίκο Χαρδαλιά στο 64%. Όσο για την καθημερινή ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, το 79% τη θεωρεί επαρκή και το 13% μη επαρκή.

Αρνητικά είναι τα ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα καθώς το 42% απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένο από την στάση του στην φάση της πανδημίας.

Δημοσκόπηση Alco: 7 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία

Παράλληλα, η δημοσκόπηση του OPEN έδειξε ότι 7 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία μετά από τη σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, για το είναι ορθή η απόφαση να ανοίξουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια ή θα έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλήνιες, το 60% θεωρεί ότι έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλαδικές οι εξετάσεις, με το 29% να θεωρεί σωστή την απόφαση ανοίγματος των σχολείων.

Για τα Δημοτικά σχολεία το 73% θεωρεί ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ το 17% πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Τέλος, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποτυπώνονται με ποσοστά στην τελευταία κάρτα.


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *