Δίκη Χρυσής Αυγής: Τα επιχειρήματα και οι μάρτυρες που επιστράτευσαν οι χρυσαυγίτες για την αναστολή

Τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο μια και μοναδική φορά κατά την απολογία τους πριν από 1 χρόνο σήμερα ήταν εκεί για να προσπαθήσουν να γλιτώσουν την φυλακή.

Με την δίκη της Χρυσής Αυγής να εισέρχεται σε ένα από τα κρισιμότερα στάδιά της, ηλικιωμένο γονείς, ημερομηνίες γάμου, διαζύγια, ανήλικα τέκνα, χωράφια, πρόβατα επιστρατεύτηκαν στην προσπάθεια των μελών της εγκληματικής οργάνωσης να πείσουν το δικαστήριο για αναστολή της εκτέλεσης της ποινής τους.

Ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης σε μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις του στη δικαστική αίθουσα -γεγονός που επισημάνθηκε από την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη- έφερε στην αίθουσα υποβασταζόμενο τον ηλικιωμένο πατέρα του για να πει στο δικαστήριο πως τόσο ο ίδιος όσο και τα εγγόνια του τον έχουν ανάγκη. Μετά τη σύντομη κατάθεσή του, πατέρας Μπαρμπαρούσης και γιος έφυγαν, με τον πρώην βουλευτή να αναμένει πλέον το εάν θα εκτίσει την κάθειρξη των 6 ετών ή θα καταφέρει να παραμείνει ελεύθερος.

Ο δικηγόρος του ζήτησε να του χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την έφεση λέγοντας πως οι γονείς του καταδικασθέντα βουλευτή δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τον γιο τους και έχουν ανάγκη τη βοήθειά του.

Καλά παιδιά που «ατύχησαν» να σκοτώσουν

Αναστολή ζήτησαν, σύμφωνα με το Mega και οι δύο δολοφόνοι του 27χρονου Λουκμάν από το Πακιστάν, παρόλο που ήδη εκτίουν ποινή για την πράξη τους στην οποία προστέθηκαν τα 6 χρόνια της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Οι δικηγόροι τους έβαλαν τα δυνατά τους για να πείσουν την έδρα να αναστείλει τις ποινές τους μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

«Είναι άνω των 40 ετών και έχει μια μητέρα 85 ετών με τεράστια προβλήματα υγείας. Αυτές ειναι οι προϋποθέσεις ήταν καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις, περασε στην πυροσβεστική αλλά δυστυχώς είχε τη γνωστή περιπέτεια, όπως ακούστηκε, με τον Πακιστανό.»

«Εχει λευκό ποινικό μητρώο… εκτός βεβαια από τη βασική πράξη της παρούσας υπόθεσης»

Γράφουν στίχους κατά του bullying

Υπέρ της αναστολής της ποινής του πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, κατέθεσε μια φίλη του, φροντίζοντας να τονίσει ότι γράφει και τραγούδια κατά του μπουλινγκ.

«Είμαστε πολύ καλοί φίλοι από το 2011 με τον Γιώργο. Ζήτησα τη βοήθεια του όταν δεν είχαμε να φάμε. Έχω δυο παιδιά ανήλικα. Μέχρι και λογαριασμούς για το ρεύμα μου πλήρωσε. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Μας έδινε και τρόφιμα. Είναι σωστός οικογενειάρχης. Το παιδί του είναι τα πάντα για αυτόν και τον χρειάζεται με όλα αυτά που έχουν συμβεί …»

Στο δικαστήριο κατέθεσε και μάρτυρας υπέρ του συνοδηγού του Ρουπακιά, Γιάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος έχει καταδικασθεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα σε 10 έτη και 2 μήνες.

Η μάρτυρας κλαίγοντας, ζήτησε από το δικαστήριο, να δώσει αναστολή στην εκτέλεση ποινής στον σύντροφο της και ανέφερε ότι τον γνωρίζει από 16 ετών, δεν εργάζεται και πως ο πατέρας του, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Η μάρτυρας δήλωσε ότι είναι έγκυος από τον καταδικασθέντα και ότι η ίδια έχει δυο παιδιά ακόμη από άλλο γάμο, τα οποία στηρίζει ο Ιωάννης Καζαντζόγλου.

συνήγορος του Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ανέφερε πως η οικογένειά του εντολέα του στηρίζονται αποκλειστικά σε εκείνον και ζήτησε από το δικαστήριο να χορηγήσει αναστολή στην εκτελεση της ποινής του μέχρι την έφεση.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για αύριο στις 10:30.

Αύριο είναι η ώρα της μάχης για ηγετικά στελέχη και κομβικά πρόσωπα της υπόθεσης. Το δικαστήριο αφού ακούσει την υπεράσπιση και συσκεφθεί θα ανακοινώσει αν και σε ποιους κατηγορούμενους θα δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής και ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Η τελική φάση της διαδικασίας θα αφορά τις αποφάσεις του δικαστηρίου για άλλα θέματα, όπως η απόδοση ή όχι κατασχεθέντων υλικών, η επιστροφή ή όχι χρηματικών εγγυήσεων κ.ά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *