Βάσεις 2021: Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για κάθε επιστημονικό πεδίο -Πού αναμένεται εντυπωσιακή άνοδος

Τα «στοιχήματα» για το πώς θα κινηθούν οι Βάσεις εισαγωγής για τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

Τα στατιστικά στοιχεία από τις βαθμολογίες των υποψηφίων δείχνουν ότι στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις υπήρχε μεγάλο ποσοστό γραπτών κάτω από τη βάση. Ο μαθηματικός – σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης, «χτένισε» τις βαθμολογίες και παρουσίασε στο iefimerida.gr πώς θα διαμορφωθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για 411 τμήματα.

Πλέον, όλα τα «φώτα» εστιάζονται στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων και στις Βάσεις. Η ομάδα των εκπαιδευτηρίων «Πολύτροπη Αρμονία» μελέτησε προσεκτικά τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών, τα οποία δείχνουν την τάση για τη διακύμανση των Βάσεων.

Οπως εξηγούν, τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας «αποκαλύπτουν τάσεις σχετικά με τις υψηλές κλίμακες της βαθμολογίας (από 17 έως 20). Αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί υποτίμηση των πιο μέτριων βαθμών: είναι πιο πολλές οι ευκαιρίες και οι σχολές που αφορούν τη μεσαία κλίμακα, ενώ εκκρεμεί ακόμη η ανακοίνωση της ΕΒΕ».

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2021, από την κεντρική σελίδα aeitei.gr επιλέξτε το πεδίο Βάσεις 2021 – Εκτιμήσεις στην δεύτερη στήλη τελευταία Ακολουθούν οι προβλέψεις για τις Βάσεις 2021 για κάθε πεδίο:

Οι εκτημήσεις εδώ

Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία μορίων για ΕΠΑΛ και ΓΕΛ

Τα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης μορίων για τις Πανελλαδικές  Εξετάσεις των υποψηφίων Γενικών Λυκείων ανά ομάδα προσανατολισμού, καθώς και των Επαγγελματικών Λυκείων ανά Τομέα/Ειδικότητα ανακοίνωσε την Παρασκευή 16 Ιουλίου το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης μορίων για τα Ημερήσια ΓΕΛ

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης μορίων για τα Εσπερινά ΓΕΛ

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης μορίων για τα Ημερήσια ΕΠΑΛ


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *