Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του Χρήστου Σταϊκούρα

Την πρόταση δυσπιστίας καταψήφισαν 158 βουλευτές, υπέρ ψήφισαν 133 βουλευτές, ενώ στην ψηφοφορία συμμετείχαν 291 βουλευτές

Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Νέο Πτωχευτικό Κώδικα. Την πρόταση καταψήφισαν 158 βουλευτές, υπέρ ψήφισαν 133 βουλευτές, ενώ στην ψηφοφορία συμμετείχαν 291 βουλευτές.

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή δεν περιορίστηκε στα όσα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αλλά επεκτάθηκε στα εθνικά θέματα, με κορυφαίο ζήτημα το ελληνοτουρκικό, αλλά και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Εκτός από την ένταση που δημιουργήθηκε σχετικά με το ποιος κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας, μεγάλο μέρος της συζήτησης κυριάρχησε η κόντρα με αφορμή τη φράση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για εθνικισμό σε σχέση με το ζήτημα των 12 μιλίων.

Parliamentary Debate on a motion of censure submitted by the leader of Syriza party, Alexis Tsipras, Athens, October 23, 2020 / Κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα απο τον Πρόεδρο του Σύριζα, Αλέξη Τσίπρα, στην Αθήνα, 23 Οκτωβρίου, 2020

Μάλιστα, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν και εσωτερικές διαφωνίες εντός της ΝΔ σχετικά με την τοποθέτηση αυτή.

Μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας, αναμένεται αύριο να συνεχιστεί η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του νέου πτωχευτικού κώδικα, ενώ στη συνέχεια η Βουλή θα προχωρήσει σε ψηφοφορία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *