Απαγόρευση επισκεπτηρίου μέχρι τις 15 Αυγούστου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Μέχρι 15 Αυγούστου η απαγόρευση-Κατ’εξαίρεση συνοδός μετά από ειδική άδεια

Έκκληση Μπέζου στους πολίτες για την αυστηρή τήρηση της απαγόρευση

Οδηγίες προς τα νοσοκομεία στο πλαίσιο εντατικοποίησης των μέτρων  για την αποφυγή διασποράς του κορoνοϊού απέστειλε το υπουργείο  Υγείας. Η εγκύκλιος προβλέπει μεταξύ άλλων την αναστολή των  επισκεπτηρίων σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Την απαγόρευση επισήμανε και ο διοικητής του Νοσοκομείου  Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος ο οποίος με ανάρτησή του στα social media απευθύνει έκκληση στον κόσμο να πειθαρχήσει στα μέτρα.

Μετά την χθεσινή έκτακτη ενημέρωση του Υφυπουργου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλια για θέματα σχετικά με την νόσο covid-19 και την έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, ανάμεσα στα αλλά ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται αυστηρά απο σήμερα το επισκεπτήριο στα Νοσοκομεια.

Κάνω έκκληση λοιπόν, σε όλους τους συμπατριωτες μας να ακολουθήσουμε με αίσθημα ατομικής ευθύνης την αυστηρή τήρηση του συγκεκριμένου μέτρου”, αναφέρει στο μήνυμά του ο Γιώργος Μπέζος.

Η Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας προς τους Διοικητές αναφέρει:

Η εγκύκλιος, την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλος, προβλέπει μεταξύ άλλων την αναστολή των επισκεπτηρίων σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Πιο συγκεκριμένα:

Για νοσηλευόμενους ασθενείς

1. Αναστέλλεται το επισκεπτήριο και όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια από την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

2. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

3. Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας.

Το προσωπικό ασφαλείας του Νοσοκομείου είναι υπεύθυνο για την αυστηρή τήρηση των ανωτέρω.

Για τους ιατρικούς επισκέπτες

1. Δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες (έως 15 Αυγούστου).

2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που αυτό είναι απαραίτητο, θα πρέπει να υπάρχει ειδική έγκριση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, κατόπιν εισήγησης του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *