Άνοιγμα σχολείων στις 11 Ιανουαρίου εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι για νηπιαγωγεία και δημοτικά

Στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής όπου μετείχε η Νίκη Κεραμέως, τέθηκαν τα μέτρα για την ομαλή επανέναρξη και την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Συνεδρίασε η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων με τηλεδιάσκεψη, με συμμετοχή της Ν. Κεραμέως, έπειτα από επιφυλάξεις που εκφράστηκαν για άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου. Η Επιτροπή συζήτησε πάνω στο δεδομένο να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα τεθεί υπό συζήτηση το θέμα για άνοιγμα της 3ης Λυκείου.

Στο επόμενο διάστημα και με βάση τις εξελίξεις θα εξεταστεί και το άνοιγμα των Γυμνασίων και της 1ης και 2ας Λυκείου. Αναμένεται η απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την πρόταση.

Μάλιστα υπάρχει η σκέψη να εφαρμοστεί κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός γονέων και κηδεμόνων την ώρα που θα πηγαίνουν αλλά και την ώρα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Το σχέδιο περιλαμβάνει διενέργεια rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό.

Παράλληλα θα ισχύσουν και τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων.

Σημειώνεται ότι ειδικοί τόνισαν ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για έκρηξη κρουσμάτων την ερχόμενη εβδομάδα όταν θα γίνουν γνωστά τα κρούσματα από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Γι’ αυτό το λόγο θεωρούν επιβεβλημένο να υπάρξουν νεότερα δεδομένα τα οποία θα πρέπει να αξιολογηθούν ώστε να επανεξεταστεί το θέμα των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευση

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *